FAQ


Is mijn leefgeld standaard €50,00 per week?
Nee. Dit is volledig afhankelijk van het inkomen en hoe hoog de vaste lasten zijn en wat uw eigen wensen zijn betreffende bepaalde uitgaven. Het streven van uw bewindvoerder is altijd om uw uitgaven zo laag mogelijk te houden, zoadat er zoveel mogelijk geld voor u overblijft om te kunnen besteden.

Moet ik alles van mijn leefgeld betalen?
Met uw bewindvoerder spreekt u af wat u wel of niet van uw leefgeld moet betalen. Het kan zijn dat u ervoor kiest dat uw bewindvoerder een voor u spaart voor uitgaven als kleding. In dat geval hoeft u dit niet van uw leefgeld te betalen. Het kan zijn dat u ervoor kiest om dit zelf te regelen met uw leefgeld, in dat geval ontvangt u dan ook meer leefgeld en kunt u geen geld meer bij uw bewindvoerder aanvragen voor kleding.

Mag ik huisdieren houden tijdens bewind?
Ja, dit is uw eigen keus. Wel betekent dit dat u uw leefgeld moet delen met het eten en drinken van uw huisdier. Met uw bewindvoerder maakt u afspraken of er ruimte is om te reserveren voor medicaties voor uw huisdier en maakt u afspraken tot welk bedrag er kosten gemaakt mogen worden betreffende behandelingen van uw huisdier.

Mag ik een auto houden tijdens bewind?
Ja dat mag, maar alleen als alle vaste lasten die bij de auto horen (motorrijtuigenbelasting, verzekering, benzine, APK) passen binnen het budget.

Mag ik, zonder dat mijn bewindvoerder dit weet, iets op Marktplaats verkopen tijdens bewind?
Nee, dat mag niet. Al uw vermogen staat onder bewind, dit betekent dat u niet meer zelf uw vermogen mag wijzigen zonder toestemming van uw bewindvoerder. Wilt u toch graag wat verkopen? Overleg dan altijd vooraf met uw bewindvoerder, dan kan er gekeken worden of in uw situatie verkoop via Marktplaats wel of niet toegestaan is.